Vakantie Puglia - APULIE - Carovigno

Carovigno 0 Aanbiedingen
Carovigno, gelegen in de bovenste Salento van Puglia, waar het de populaire Valle d'Itria ontmoet, is een witgekalkte stad die waaiert uit zijn karamelkleurige kasteel. Met 17.000 inwoners is het een gezellig stadje, maar groot genoeg om bezienswaardigheden en diensten te bieden en een gevoel van lokaal leven te bieden. Er zijn tal van goede restaurants en er zijn zoveel bakkerijen en banketbakkers dat uw wilskracht ernstig op de proef wordt gesteld!

Gelegen op slechts vijf kilometer van de Adriatische Zee, is de stad sinds de oudheid aan de kust gebonden toen het een Romeinse haven was. Het wapenschild toont een dolfijn met een cupido die harp speelt, een kleurrijke en grillige knipoog naar de mthologische stichting van de stad door Arione, de zoon van Poseidon die werd gered door dolfijnen.

De geschiedenis gaat nog verder terug tot de Messapische mensen die hier vóór de Romeinen waren, maar die sporen achterlieten van hun megalithische muren (die hen helaas niet beschermden tegen vernietiging door de Tarantini). Het werd gevangen in het vizier van de Punische oorlogen, en het lijkt erop dat de stad een draaideur was van indringers en heersers - Byzantijnen, Goten, Noormannen, Zwaben, Angevins, Aragonen en Venetianen kwamen allemaal en veroverden of regeerden over het gebied door de eeuwen.

De charme van Carovigno komt voornamelijk uit de middeleeuwen toen de pezige smalle straatjes, palazzi en kasteel werden gebouwd. Het Castello Orsini-Balzi verdedigde de stad tegen de Turken toen het een fedual-landgoed was. De muren werden verlengd en het enorme fort op het hoogste punt om het territorium te overzien. Het ging door verschillende feodale families voordat het de zetel werd van de Dentice de Frasso, de laatste heren, en de naam die sindsdien op het kasteel is gebleven. Het is een indrukwekkend bouwwerk met drie torens, imposante muren en een kapel gewijd aan St. Anna. De toegang is via de geheel charmante Porta Ostuni-boog.

De stad heeft in totaal 14 torens, en de oude stadspoorten herinneren aan het verleden, vooral interessant is Porta del Prete met zijn bogen die een overdekte wandeling maken. Zoek in de stad naar de mooie Torretta del Civile, gotisch-achtige gebogen Porta Brindisi die eigenlijk twee poorten zijn die samen zijn samengevoegd, Porta Ostuni bij het kasteel en de mooie kerken met kunstwerken en decoraties in landelijke stijl.

Een van de grote tradities van Carovigno waar ze nog steeds trots op zijn, is die van de "Nzegna", een 1000 jaar oud gebruik van vlaggenmasten (in het Italiaans sbandieratori genoemd), een zeer bekwaam vertoon van praal. Je kunt ze met eigen ogen zien als je komt voor de Maria Santissima di Belvedere, de belangrijkste en meest vrome feestdag van het jaar, die in de dagen na Pasen wordt gehouden. De Nzegna eert de Heilige Madonna met hun vaardigheden, waarbij ze de vlaggen naar trompetten en drums gooien. Er zijn hier echter veel religieuze festivals, bijna elke maand één, met een processie en toewijding (en wat eten!)

Aan zee hebben de stervormige Torre Santa Sabina en het natuurreservaat aan de kust altijd deel uitgemaakt van de geschiedenis en verdediging van Carovigno, tegenwoordig een natuurlijke omgeving om te genieten van de schoonheid van de zee zonder te worden ontsierd door overontwikkeling. Tussen de stad en de kust maken de uitgestrekte olijfgaarden ook deel uit van een park, het "agrarische park van de olijven", en Carovigno is een van de weinige steden in Italië die de prestigieuze Spiga d'Oro hebben gekregen: een aanduiding voor milieuvriendelijke plattelandsgemeenschappen voor de algehele kwaliteit en reinheid van hun burgerlijke en agrarische praktijken.


Geen vakanties gevonden!