Vakantie Puglia - APULIE - FASANO

FASANO 0 Aanbiedingen
Fasano, gelegen waar de lage heuvels van Puglia tot aan de Adriatische Zee in de hak van Italië reiken, is een kleine stad met een historische kern. Een doolhof van smalle straatjes, geplaveide straten, bogen, trappen en kleine pleinen vormen de oude stad, die zich afspeelt tegen een achtergrond van rijke mediterrane vegetatie.

De heuvels zijn bedekt met olijfboomgaarden en de nabijgelegen kust wordt omzoomd door zachte, gouden stranden en kleine baaien. Hoewel het moderne Fasano minder karakter heeft dan sommige van de andere steden van Puglia, herbergt het gebied veel van de beste hotels in de regio en vormt het een rustige uitvalsbasis om te verkennen. Ostuni, een mooi heuveldorp met smalle kronkelende straatjes, en Alberobello, dat bekend staat om zijn kegelvormige kalkstenen huizen bekend als trulli, zijn vlakbij en maken gemakkelijke dagtochten.

Er is sinds de Grieks-Romeinse tijd een nederzetting in het gebied van Fasano, maar de stad werd in de 11e eeuw groter toen de inwoners van de nabijgelegen kuststad Egnatia landinwaarts trokken om de voortdurende golf van aanvallen te vermijden. Piraten plaagden de kust eeuwenlang maar werden uiteindelijk verslagen in 1678. De overwinning werd op voorspraak van de Madonna toegeschreven en wordt elk jaar eind juni gevierd in een festival van een week met optochten, kostuums, concerten en een grootse re-enactment van de strijd.

Processies banen zich een weg door de smalle straatjes van de stad, waar marmeren trappen naar rustige hoekjes leiden. Het palazzo dat door de Ridders van Malta werd gebruikt, is nu het stadhuis en een barokke Arco dei Cavalieri (Boog van de Ridders) herdenkt hun invloed.

Vroegchristelijke kerken, barokke kapellen en grote palazzi staan ​​langs de straten. De Via Appia (Via Appia), de oude Romeinse weg die Zuid-Italië met Rome verbond, loopt langs de kust en je kunt hem vandaag de dag nog steeds zien. Er is ook een kleine haven met een rustige promenade met een cluster van visrestaurants.

In het nabijgelegen archeologische park Egnazia kunt u de ruïnes van een oude stad Egnazia zien. Het gebied werd voor het eerst bewoond in de bronstijd, werd een belangrijk handelscentrum in de Romeinse tijd en vervolgens het vroege bisdom Egnazia Appúla.

De stad werd uiteindelijk verlaten in de middeleeuwen en veel van de steen werd hergebruikt als bouwmateriaal, maar de omvang van de ruïnes geeft een goede indruk van het vroegere belang van de stad.
Rondom de stad zijn de lage heuvels bedekt met olijfgaarden. In hun midden bevindt zich het Olijfoliemuseum, gevestigd in een 12e-eeuwse masseria (versterkte boerderij) die een voormalig Benedictijner klooster was.

Beste tijd om Fasano te bezoeken:

April tot juni en september tot november zijn uitstekende tijden om Fasano te bezoeken als u van plan bent de omgeving te verkennen in plaats van gewoon op het strand te zitten. Het weer is warm en droog en de stad is levendig zonder druk. In juli en augustus is het drukker en de temperatuur loopt op tot 34C. Kom eind juni naar de jaarlijkse La Scamiciata-festiviteiten.


Geen vakanties gevonden!