Vakantie Puglia - APULIE - GARGANO

GARGANO 0 Aanbiedingen
Het Gargano-voorgebergte in de regio Puglia in Italië biedt een verscheidenheid aan dingen om te zien en te doen. Alles op één plek vindt u de Adriatische zee met vele goede stranden, het Foresta Umbra National Park met vele wandelpaden, meren, middeleeuwse steden met pittoreske historische centra, belangrijke religieuze pelgrimsoorden en fantastisch eten. Behalve in het bos, is een groot deel van de Gargano bedekt met citrusboomgaarden en olijfbomen.

Naast de schone zandstranden langs de noordkust van het voorgebergte van Rodi Garganico tot Vieste, zijn deze bijzondere plekken ook zeker een bezoekje waard:

Monte Sant 'Angelo is het hoogste punt op het voorgebergte (840 meter boven zeeniveau). De stad heeft een charmant en pittoresk historisch centrum (een van de beste in Apulië), een kasteel, het Tancredi Museum voor traditioneel leven, 13e-eeuwse fresco's in de kerk van Santa Maria Maggiore en het interessante en populaire bedevaartsoord van de aartsengel Michael waar je de grot en twee musea kunt bezoeken. Eet traditionele gerechten (inclusief wat Arthur Miller at in 1948) in het populaire La Caravella Ristorante aan de Via Reale Basilica nabij het heiligdom. Arthur Miller at in het voormalige restaurant van de eigenaar en beschreef zijn maaltijd in zijn verhaal, Monte Sant 'Angelo.

Vico Garganico heeft een interessant middeleeuws centrum met veel kleine steegjes en overblijfselen van het kasteel. Stop bij Bar Pasticiera Pizzicato, aan de rand van het historische centrum, voor een kopje koffie met gebak of een apertivo. Pizzicato heeft ook vakantieappartementen, waardoor deze stad een uitstekende uitvalsbasis is. In het historische centrum eet je bij il Trappeto Cantina, waar je typische gerechten kunt proberen in een oude olijfoliemolen.

Rodi Garganico heeft een goed onderhouden middeleeuwse wijk, een moderne haven en staat bekend om zijn citroen- en sinaasappelboomgaarden. 'S Zomers is het een vertrekpunt voor draagvleugelboten die naar de Tremeti-eilanden gaan, een groep kleine eilanden in de Adriatische Zee en een populaire bestemming voor Italiaanse vakantiegangers.

Peschici heeft een klein historisch centrum en mooi uitzicht op zee. In het centrum is een interessante recreatie van een eenkamerwoning (waar 11 mensen en hun ezel woonden), typisch voor de stad tot het begin van de 20e eeuw. Het herbergt de presepe (een uitgebreide kerststal), dus zoek naar het bord naar de presepe. Geniet van verse vis rechtstreeks uit de zee bij de Trabucco di Monte Pucci, een eindje van Peschici vandaan.

Vieste, op het puntje van het schiereiland, de vakantiehoofdstad van de Gargano, heeft veel badplaatsen en een interessant historisch centrum met veel trappen. Vanuit Vieste kun je een kleine boot huren of aan boord gaan van een van de dagelijkse begeleide boottochten naar de zeegrotten van de Gargano. De grotten, waarvan er vele verborgen stranden bevatten, zijn uitgehouwen in kliffen van de oceaan, bieden een schilderachtig landschap en een echt gevoel van avontuur.

Manfredonia, aan de voet van het Gargano-voorgebergte, werd gesticht door de Grieken in de 4e eeuw voor Christus. Tegenwoordig biedt het een 15e-eeuws kasteel en een kathedraal met fresco's uit de 14e eeuw.

Padre Pio Sanctuary in San Giovanni Rotondo is een zeer populaire pelgrimsoord. Er is een museum gewijd aan Pater Pio en bezoekers kunnen zijn tombe zien. De nieuwe bedevaartskerk Padre Pio is ontworpen door Renzo Piano om het grote aantal pelgrims te huisvesten.

Foresta Umbra, een nationaal park, is het beboste centrum van het schiereiland. Er zijn veel wandelpaden en een klein bezoekerscentrum. In de zomer is het een geweldige plek om aan de hitte te ontsnappen. Verblijf of eet bij Rifugio Sfilzi, waar u lokale producten kunt proberen, waaronder zelfgemaakte pasta (reserveren verplicht).


Geen vakanties gevonden!