Vakantie Puglia - APULIE - ALBEROBELLO

ALBEROBELLO 0 Aanbiedingen
Alberobello is een stad in de provincie Bari, Apulië, beroemd om zijn verzameling Trulli, traditionele huizen van droge steen die alleen in de Itria-vallei te vinden zijn. Hoewel er veel Trulli verspreid zijn over deze regio, vertegenwoordigt Alberobello de grootste verzameling originele gebouwen, waarvan er vele nog steeds bewoond zijn en die op de Werelderfgoedlijst van Unesco zijn geplaatst. , waarvan de belangrijkste de 'Trullo Sovrano' is.
Gelegen achter de Basilica Dei Santi Medici, werd het in de 18e eeuw gebouwd door een rijke priester, Cataldo Perta, en diende het als basis voor zijn religieuze 'Broederschap'. Gebouwd over twee verdiepingen en met een kegel van 2,7 meter breed, is het de grootste trullo in Alberobello. Het is nu open voor het publiek en herbergt een interessant museum.
Ten westen van het moderne deel van de stad ligt echter de oorspronkelijke nederzetting die in twee delen is verdeeld: Rione Monti met 1030 Trulli Rione Monti stijgt door zeven straten naar de top van een heuvel die wordt bekroond met een kerk gebouwd in de 'Trullo'-stijl. De kleinere Rione Aia Piccola bevat 590 Trulli die grotendeels nog bewoond zijn. Dit gebied is authentieker en minder 'toeristisch' en de straten culmineren in een 'Aia', een gebied waar de inwoners tijdens feodale tijden maïs dorsten.
Alberobello is een unieke attractie voor bezoekers. Het is gelegen tussen de steden Noci en Locorotonda, in de provincie Bari, op de grens met de provincie Brindisi.Geen vakanties gevonden!