Vakantie Puglia - APULIE - Lecce

Lecce 0 Aanbiedingen
Bij uw zoektocht naar Italië en al zijn mooie hoekjes, wilt u de zuidoostelijke rand van het land, en in het bijzonder de stad Lecce, niet missen. De "hak van de laars" van Italië biedt velen die hier komen een verscheidenheid aan ervaringen voor elk van de zintuigen. Natuurlijke landschappen, overblijfselen van duizenden jaren oude culturen, een eclectische reeks keukens, elk in gang gezet door de vele mensen die in de loop der jaren in dit gebied hebben gewoond, roepen je allemaal op om even te stoppen. Het mediterrane klimaat dat in dit deel van het land heerst, vergroot het plezier dat elke bezoeker van het gebied heeft. De ster van dit gebied is Lecce, een stad met ongeveer 95.000 inwoners in de regio Apulië. Het is de hoofdstad van de provincie Lecce, de tweede meest bevolkte provincie van de regio.

Lecce ligt midden in de provincie en is de belangrijkste stad van het Salentijnse schiereiland. Deze geografische anomalie is een sub-schiereiland in het meest zuidoostelijke puntje van het land. Het is omgeven door de Adriatische en Ionische zee en de kustlijnen zijn gevuld met prachtige stranden en rotsachtige kusten. Lecce dateert van meer dan 2000 jaar en is het anker van dit gebied.

Kunst en Italië gaan hand in hand. Bij het bespreken van plaatsen op de kaart die je moet bezoeken en die je gezien moet hebben, komt Florence bij iedereen in de smaak. Lecce heeft echter een lange geschiedenis van rijke architectuur en kunst. Vanwege zijn vele barokke elementen staat het bekend als het "Florence van het Zuiden". Als je door Italië reist, heeft Lecce niet de sterrenkwaliteit van Florence gehad, maar als je hier eenmaal bent, kun je zien waarom er architectonisch veel aan wordt gedacht.


Geen vakanties gevonden!