Vakantie Puglia - APULIE - Ostuni

Ostuni 0 Aanbiedingen
Een van de mooiste steden in de provincie Brindisi in Puglia is Ostuni. Dit charmante, versterkte heuveldorp staat bekend als La Città Bianca (de witte stad) vanwege de witgekalkte gebouwen en stadsmuren die het een heel exotisch gevoel geven, meer Grieks of Midden-Oosters dan Italiaans. Het spierwitte van de stad wordt onderbroken door een aantal prachtige historische architectuur, die zich allemaal majestueus onderscheidt van de omgeving.

De grootste en meest interessante gebouwen zijn: De 15e eeuwse kathedraal. Dit is een indrukwekkend gebouw dat in gotische stijl is gebouwd. Het heeft sierlijke lijnen, rijk houtsnijwerk en een prachtige deuropening en roosvenster. Het is nogal krap door de omliggende gebouwen, waardoor het moeilijk is om de volledige impact van de prachtige architectuur te zien. Het bisschoppelijk paleis gebouwd rond 1560 met een brug die het paleis met de kloostergangen van de kathedraal verbond. De kerk van San Vito Martire: een zeer sierlijk gebouw, deze kerk werd gebouwd tussen 1750 en 1752 in de barokstijl. De buitenkant is buitengewoon sierlijk en de binnenkant luxueus.

In het midden van Piazza della Libertà staat een standbeeld van Sant'Oronzo bovenop een 20 meter lange uitgehouwen toren. Hij is eigenlijk de patroonheilige van Lecce, maar hij redde Ostuni van de pest in 1657 en het standbeeld werd ter ere van hem gebouwd (en de hoop dat hij toekomstige plagen zou blijven bestrijden) in 1771.

Er zijn aanwijzingen dat Ostuni en omgeving al sinds het stenen tijdperk bewoond zijn. Het werd oorspronkelijk gemaakt door een pre-klassieke stam genaamd de Messapii die in die tijd het grootste deel van wat nu de regio Puglia is, bezette. Het werd volledig verwoest tussen 218 v.Chr - 201 v.Chr door Hannibal tijdens de tweede Punische Oorlog. Het werd later weer opgebouwd door de Grieken en heette 'Astu Néon' (wat 'Nieuwe Stad' betekent) waarvan wordt aangenomen dat de naam 'Ostuni' is afgeleid. Ostuni bevindt zich in een benijdenswaardige positie; het is een interessante en levendige stad omgeven door prachtige natuur en ligt op slechts 8 km van de Adriatische Zee met zijn ongerepte stranden en warme klimaat. Het is dan ook geen wonder dat de belangrijkste economische activiteit van de stad het toerisme is. Het omliggende platteland is erg vruchtbaar en heeft een grote druiven- en olijfolie-industrie. Ostuni is een heerlijke plek om te vertoeven. De smalle straatjes en steegjes zorgen voor eindeloze uren vertier. Je kunt er gewoon doorheen dwalen en de exotische sfeer in je opnemen, in een van de vele bars of restaurants zitten of door de vele kleine, fascinerende winkeltjes snuffelen.

De meeste straten zitten vol met kunstenaars die lokale kunst en ambachten verkopen, waaronder keramiek, sculpturen, houtsnijwerk en schilderijen. De items die worden geproduceerd en verkocht zijn niet goedkoop, maar het zijn volkomen ongebruikelijke kunstwerken en zeker de moeite waard om mee naar huis te nemen als herinnering aan je verblijf in Ostuni.


Geen vakanties gevonden!