Fly Drive Campania Puglia en Basilicata De Schatten van Italie Afbeelding Fly Drive Campania Puglia en Basilicata De Schatten van Italie
Fly Drive Campania Puglia en Basilicata De Schatten van Italie 12 dagen 3 sterren ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive Campania Puglia en Basilicata De Schatten van Italie 12 dagen 3 sterren

***

plane hotel car


12 Dagen

12-daagse Schatten van zuid Italie. Zuid-Italie is een steeds meer geliefd gebied dat door toeristen langzaam maar zeker ontdekt wordt. Deze reis bestrijkt een drietal streken, te weten Campania, Basilicata en Puglia. U zult zien dat elke streek weer duidelijk verschilt van de andere in taal, gebruiken, architectuur en landschap.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt12-daagse Schatten van zuid Italie

Zuid-Italie is een geliefd gebied dat door toeristen langzaam maar zeker ontdekt wordt. Deze reis bestrijkt een drietal streken, te weten Campania, Basilicata en Puglia. U zult zien dat elke streek weer duidelijk verschilt van de andere in taal, gebruiken, architectuur en landschap.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Napels - Pompei, ca. 30 km

Op het vliegveld van Napels aangekomen gaat u met uw huurauto langs de imponerende Vesuvius richting Sorrentijns schiereiland. In Pompei brengt u de komende twee nachten door.

Dag 2: Vesuvius, ca. 25 km

Gisteren zag u hem al: de Vesuvius. Vandaag gaat u nader kennis maken. Met de auto kunt u een gedeelte van de vulkaan bestijgen; de krater vraagt om enige sportieve inspanning.

Dag 3: Pompei - Matera, ca. 230 km

Via de snelweg rijdt u verder zuidwaarts, de grens over met de regio Basilicata. Door een landschap, waarvan de heuvels wollig zijn bekleed met olijven rijdt u naar Matera. Uiteindelijk komt u aan in Matera, waar u drie nachten verblijft.

Dag 4: Matera

Potenza is officeel de hoofdstad van Basilicata, maar toch is Matera het meest bekend. neem een wandeling bij de Strada Panoramica dei Sassi en je begrijpt waarom: het fascinerende contrast tussen de drukke bovenstad en de authentieke sfeer van de benedenstad Sassi geeft een buitengewoon panorama. Matera is het oudste stadje van Italie en is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het bestaat veelal uit stenen huizen, de zogenoemde Sassi. Matera is een van de meest interessante, ongewone en onvergetelijke toeristische bestemmingen in Italie. In de afgelegen zuidelijke regio van Basilicata (ook wel Lucania), nog steeds weinig bezocht door buitenlandse reizigers, het is een stad die bekend staat om zijn uitgebreide grot-woning plekken, de Sassi. Nieuwsgierige bezoekers kunnen verblijven in grotten, wandel door de steegjes langs de pittoreske grot vol kliffen, en leren van de geschiedenis van deze fascinerende plek.

Dag 5: Matera

Vandaag kunt u Matera verder verkennen. Vanuit Matera kunt u verschillende mooie plaatsen in de omgeving bezoeken. Matera wordt omgeven door een prachtige natuur met vlakbij het Parco Nazionale dell Alta Murgia. U kunt een bezoek brengen aan Altamura (ca. 20km) of een dagje heerlijk naar de kust rondom Bari (ca. 70km).

Dag 6: Matera - Alberobello, ca. 70km

De tocht vervolgt zich vanuit Matera verder naar het fascinerende Alberobello. In Alberobello aangekomen zult u een verwonderende blik werpen op de trulli, vierkante, stenen bouwsels met een kegelvormig dak en witte muren. De komende 2 nachten verblijft u in het sfeervolle Alberobello en heeft u de gelegenheid de Trulli van dichtbij te bewonderen.

Dag 7: Alberobello - Ostuni, ca. 32 km

Het meest toeristische deel van Alberobello is Rione Monti, een wijk op een helling met uitzicht op het moderne centrum van de stad. Het bestaat uit verschillende smalle straatjes naar boven hellend, met kronkelende straatjes langs de heuvel. Het is hier schilderachtig zowel van veraf en dichtbij. Ostuni is een van de mooiste steden in Zuid-Italie bekend om de verblindende effect van de witgekalkte huizen. De stad Ostuni is een reeks van trappen, kleine weggetjes en steegjes. De Typische middeleeuwse dingen vindt u in elke hoek, in de zicht op de zee, in het portaal van een paleis, in de muren van een klooster of de voorzijde van een kerk. De helderheid van de witgekalkte huizen, afgezet tegen roze getinte bruin van de belangrijkste monument, maakt de stad opvallend. De bijnaam van Ostuni is dan ook niet voor niets Citta bianca.

Dag 8: Alberobello - Lecce, ca. 116 km

Het heeft veel Italie-reizigers verbaasd dat het Salentijnse schiereiland, zoals de hak van de laars heet, zulke prachtige steden rijk is. Bijvoorbeeld Lecce, bijgenaamd het Florence van de barok. In Lecce aanschouwt u facades als van de Santa Croce. Overal in de stad vindt u balkonnetjes of zuilen gegarneerd met beelden en tierelantijnen.

Dag 9: Lecce - Otranto

Het is bij veel mensen (nog) niet bekend dat dit deel van Italie, het Salentijnse schiereiland (de hak van de laars) prachtige steden en plaatsjes heeft. Een goed voorbeeld daarvan is het sfeervolle Lecce. Deze plaats draagt niet voor niets de bijnaam Florence van de barok. In Lecce aanschouwt u facades als van de Santa Croce. In de gehele stad vindt u panden met balkonnetjes en zuilen voorzien van beelden en sierlijke, barokke decoraties. Vanuit Lecce kunt u ook een bezoek brengen aan Otranto. Otranto (ook wel de poort naar het oosten) ligt in de streek Salento, welke gekenmerkt wordt door een schitterend landschap met prachtige stranden, idyllische baaitjes, historische burchten en natuurparken. Otranto is niet zo heel groot, met een ommuurd historisch centrum met nauwe, sfeervolle straatjes. Een bezoek aan de prachtige kathedraal Santa Maria Annunziata is zeker een bezoekje waard.

Dag 10: Lecce - Vico Equence/Sorrento, 336 km

Vandaag keert u terug naar Campania, ons einddoel voor vandaag is Vico Equense, gelegen op het Sorrentijnse schiereiland. Onderweg maakt u kennis met het noorden van Puglia. Deze streek is ruim bedeeld met Romaanse kerken en mooie kastelen. U verblijft de laatste 2 nachten van uw rondreis in of in de omgeving van Vico Equence of Sorrento, zodat u uitgebreid de gelegenheid heeft deze prachtige kust de bezoeken en verkennen.

Dag 11: Vico Equence/Sorrento/Capri

Vandaag kunt u bijvoorbeeld naar Capri varen, de boot vertrekt vanuit de haven. Capri is het zogenheete bloemeneiland of liefdeseiland. De opbloei van het eiland is begonnen nadat Tiberius, de laatste keizer van Rome daar een villa heeft laten bouwen. Nadien is er bekendheid gekomen dankzij de Grotta Azurra, een grot aan de waterspiegel met een blauwe schijn tegen de rotswanden, vanwege de reflectie van de zon in het water. Ook kunt u er voor kiezen een heerlijk dagje aan het strand door te brengen en even heerlijk te ontspannen.

Dag 12: Vico Equense - Napels, ca. 40 km

Vanuit Vico Equense of Sorrento keert u terug naar het vliegveld van Napels, vanwaar de terugreis naar Nederland zal plaatsvinden.

Deze 12-daagse Fly Drive is inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Napels v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies ontbijt
 • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
 • Tegen een toeslag van 15.- euro per persoon per nacht kunt u in Alberobello in een Trulli verblijven.

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad Extra info vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Hoogtepunten

 • Pompei
 • Vesuvius
 • Maratea
 • Scalea
 • Matera
 • Alberobello met de Trulli
 • Ostuni
 • Lecce
 • Sorrento
 • CapriLocatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly Drive Campania Puglia en Basilicata De Schatten van Italie 12 dagen 3 sterren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail