Fly Drive Puglia Compleet Afbeelding Fly Drive Puglia Compleet
Fly Drive Puglia Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive Puglia Compleet

***


15 Dagen

15-daagse fly drive Authentiek Puglia Een prachtige reis om de hak van de Italiaanse laars te ontdekken. Typische bouwwerken als de Trulli in Alberobello en de in rotsen uitgehouwen wijk Sassi in Matera worden afgewisseld door een prachtige kustlijn en bijzondere overblijfselen uit de geschiedenis van deze authentieke regio.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt15-daagse fly drive Authentiek Puglia

Een prachtige reis om de hak van de Italiaanse laars te ontdekken. Typische bouwwerken als de Trulli in Alberobello en de in rotsen uitgehouwen wijk Sassi in Matera worden afgewisseld door een prachtige kustlijn en bijzondere overblijfselen uit de geschiedenis van deze authentieke regio.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Aankomst Bari

Na aankomst op de luchthaven van Bari neemt u uw huurauto in ontvangst en kan uw rondreis gaan beginnen. U rijdt naar uw hotel in Bari voor uw eerste overnachting.i

Overnachting in uw hotel in Bari of omgeving.i

Dag 2: Bari - Trani/Barletta (ca. 60km)

U heeft vandaag eerst nog de gelegenheid Bari verder te verkennen. In Bari zijn een bezoek aan o.a. de St. Nicolas kerk, de kathedraal en het kasteel van Bari de moeite waard. Vervolgens rijdt u verder richting Trani. Onderweg kunt u een stop maken in de nabij gelegen plaatsjes Bitonto en Ruvo di Puglia, waar u de prachtige Romeinse kathedralen van deze plaatsjes kunt bewonderen. iU zult de komende dagen gaan verblijven in de omgeving van Trani of Barleta, zodat u deze plaatsen en omgeving rustig verder kunt verkennen.iTrani staat ook wel bekend als de iparel van Puglia'. De meest in het oog springende bezienswaardigheid van deze stad is zonder twijfel de indrukwekkende kathedraal.

Overnachting in of in de omgeving van Trani/Barletta.

Dag 3: Trani/Barletta - Castel Monte (ca. 35km), Gravina (ca. 70km), Altamura (ca. 70km)

U kunt er voor kiezen om deze dag door te brengen in Trani of Barletta of u kunt de omgeving verder gaan verkennen. Er zijn verschillende plaatsjes te vinden, die leuk zijn om te bezoeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Alta Murgia en onderweg stoppen in Castel Monte of Gravina (of beide). In Castel del Monte vindt u een prachtig kasteel en in Gravina bevindt zich de grotkerk van San Michele. In Altamura staat een mooie kathedraal en onderweg kunt u natuurlijk genieten van het uitzicht over het prachtige Italiaanse landschap.i

Overnachting in of in de omgeving van Trani/Barletta.

Dag 4: Trani/Barletta - Gargano (ca. 100-120km)

Vandaag rijdt u vanuit de omgeving Trani/Barletto verder naar de volgende locatie, waar u ook weer een aantal nachten gaat verblijven om het volgende mooie stukje Puglia te gaan verkennen. U rijdt richting Gargano en kunt onderweg een omweg maken richting Foggia, waar de plaatsen Troia en Lucera vlakbij liggen met o.a. bezienswaardige kerken, kathedralen en kastelen. De komende 3 nachten verblijft u in of in de omgeving van Gargano.

Overnachting in of in de omgeving van Gargano/San Giovanni Rotondo.

Dag 5: Gargano - Vico del Gargano/Pechici/Vieste (ca. 130 km)

U heeft deze dag de gelegenheid de prachtige kust van dit unieke stukje Puglia te ontdekken. U kunt vanuit Gargano via de kust langs Vico del Gargano en Peschici naar het mooie Vieste rijden en vervolgens meer door het binnenland via het Foresta Umbra terugrijden naar uw accommodatie. Deze route vandaag neemt u mee langs prachtige kusten, charmante steden en door een prachtige natuurlijke omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Gargano/San Giovanni Rotondo.

Dag 6: Monte SantAngelo, ca. 120 km

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Monte SantAngelo (onderdeel van het UNESCO werelderfgoed). Hierna kunt u de route vervolgen in de richting van San Giovanni Rotondo, Lamis en het Balkon van Puglia, Rignano Garganico, met een prachtig uitzicht.

Overnachting in of in de omgeving van Gargano/San Giovanni Rotondo.

Dag 7: Gargano - Matera (ca. 180 km)

U reist vanuit Gargano verder richting regio Basilicata om ook hier een mooi stukje van mee te pakken tijdens uw reis. U kunt Matera via de hoofdwegen in een snellere route bereiken of u kunt er voor kiezen om meer via het binnenland te rijden en een stop te maken bij Lago di Monticcio Grande & Piccolo (de meren van Monticcio), waar u even heerlijk kunt ontspannen en kunt genieten van het schitterende uitzicht.

Overnachting in of in de omgeving van Matera.

Dag 8: Matera

De officiele hoofdstad van Basilicata is Potenza, maar Matera is in deze regio het meest bekend en dat is niet zonder reden! Het prachtige contrast tussen het drukke iMatera en de authentieke sfeer van het deel Sassi levert schitterende indrukken op. Matera is door Unesco opgenomen tot de lijst van werelderfgoed. Deze charmante plaats bestaat uit de typische stenen grot-woningen, de Sassi genoemd. Matera is een ongewone en onvergetelijke toeristische plaats in Italie, die u niet mag missen.i

Overnachting in of in de omgeving van Matera.

Dag 9: Matera - Lecce (ca. 180km)

U verlaat Matera om de weg verder te vervolgen naar de volgende bijzondere locatie: Lecce. Hier verblijft u 3 nachten, zodat u alle tijd heeft het historische centrum van Lecce te bezoeken, maar ook de verschillende plaatsen in de omgeving kunt verkennen, zoals Gallipoli en Otranto en zelfs nog een dagje heerlijk naar een van de stranden in de omgeving kunt rijden.i

Overnachting in of in de omgeving van Lecce.

Dag 10: Lecce - Otranto (ca. 50km)

Lecce ligt op ca. 40 minuten rijden van de populaire kustplaats Otranto en op ca. 15 minuten rijden bent u aan de kust voor een heerlijk dagje aan zee op het strand van Torre Chianca of San Cataldo bijvoorbeeld. Het is bij veel mensen (nog) niet bekend dat dit deel van Italie, het Salentijnse schiereiland (de hak van de laars) prachtige steden en plaatsjes heeft. Een goed voorbeeld daarvan is het sfeervolle Lecce. Deze plaats draagt niet voor niets de bijnaam Florence van de barok. In Lecce aanschouwt u facades als van de Santa Croce. In de gehele stad vindt u panden met balkonnetjes en zuilen voorzien van beelden en sierlijke, barokke decoraties.

Otranto

Vanuit Lecce bent u zo in Otranto. Otranto (ook wel de poort naar het oosten) ligt in de streek Salento, welke gekenmerkt wordt door een schitterend landschap met prachtige stranden, idyllische baaitjes, historische burchten en natuurparken. Otranto is niet zo heel groot, met een ommuurd historisch centrum met nauwe, sfeervolle straatjes. Een bezoek aan de prachtige kathedraal Santa Maria Annunziata is zeker een bezoekje waard.

Overnachting in of in de omgeving van Lecce.

Dag 11: Lecce - Gallipoli (ca. 50km)

Een suggestie voor de invulling van dag 11 van uw reis is een tour langs de typische barokke stadjes Maglie, Galatina, Nardi en Gallipoli. U kunt op de heenweg via Nardi naar Gallipoli rijden en vanuit Gallipoli via Maglie en Galatina weer terug richting Lecce rijden.i

Overnachting in of in de omgeving van Lecce.

Dag 12: Lecce - Alberobello (ca. 160km)

Op naar het noorden van Puglia, het vizier wordt gericht op Alberobello, de stad van de Trulli: de witte kegelvormige huisjes waar Puglia bekend om staat. Het is zeker de moeite waard om deze plaats te bezoeken. De komende nachten verblijft u in Alberobello om deze unieke plaats en de omgeving verder te ontdekken.i

Overnachting in of in de omgeving van Alberobello.

Dag 13: Ostuni (ca. 50km)

U kunt de dag doorbrengen in Alberobello of een bezoek brengen aan de plaats Ostuni. Het pittoreske middeleeuwse Ostuni is gebouwd op een heuvel en ligt aan de voet van de zuidelijke Murgia.

Ostuni

Ostuni is een van de mooiste steden in Zuid-Italie bekend om de verblindende effect van de witgekalkte huizen. De stad Ostuni is een reeks van trappen, kleine weggetjes en steegjes. De Typische middeleeuwse dingen vindt u in elke hoek, in de zicht op de zee, in het portaal van een paleis, in de muren van een klooster of de voorzijde van een kerk. De helderheid van de witgekalkte huizen, afgezet tegen roze getinte bruin van de belangrijkste monument, maakt de stad opvallend. De bijnaam van Ostuni is dan ook niet voor niets Citta bianca.

Overnachting in of in de omgeving van Alberobello.

Dag 14: Alberobello

Vandaag blijft u in Alberobello. Het meest toeristische deel van Alberobello is Rione Monti, een wijk op een helling met uitzicht op het moderne centrum van de stad. Het bestaat uit verschillende smalle straatjes naar boven hellend, met kronkelende straatjes langs de heuvel. Het is hier schilderachtig zowel van veraf en dichtbij. Maak tevens een wandeling door de zeer sfeervolle Trulli wijk in Alberobello. U kunt er ook voor kiezen om naar een van de stranden in de omgeving te rijden en een heerlijk dagje aan zee door te brengen. Bezoek ook de grotten van Castellana.

Overnachting in of in de omgeving van Alberobello (of bij een vroege vlucht in Bari).i

Dag 15: Terugreis vanuit Bari

De reis eindigt vandaag. U brengt de auto terug naar de luchthaven van Bari en vliegt terug naar Nederland.

Deze 15-daagse Fly Drive is inclusief

 • Retourvluchten Amsterdam - Bari v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad

Extra info

vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenserviceVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly Drive Puglia Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail